
Web sitenizin SEO
kurallarına uygun olup olamadığını denetlemek ister misiniz? SEO
araçları ile arama motorlarının sitenizin ne kadarını gördüğünü test edebilir, hatalarınızı görebilir, optimizasyon stratejilerinizi belirleyebilirsiniz. Arama motorlarında kaçıncı sırada olduğunuzu öğrenecek ve üst sıralara çıkmak için sitenizin ihtiyacı olan eksikleri tamamlayacaksınız.
1. http://www.seoanaliz.com.tr
SEO analiz merkezi ile web sitesi hız testi, page rank sorgulama, sitem ne kadar eder, mobil uyumluluk, backlink ve rekabet kontrolü, EDU ve GOV backlink, kelime yoğunluğu, anahtar kelime bulucu, robot.txt oluşturma, site haritası oluşturma, link analizi, kaynak kodu, indirme boyutu, ping testi, IP adresi, örümcek önizleme, Whois testleri yapılabilmektedir. Ücretsiz olarak kullanılmaktadır.
Dünyanın en gelişmiş ve en çok tercih edilen SEO ve link analiz sistemlerinden birisidir. Web sitelerinizin tüm link detaylarını farklı farklı kategoriler altında sunmaktadır. Ücretli bir sistemdir ve tüm özellikleri kullanabilmek için ücretli üyelik almanız gerekir.
Web sitesi hataları, arama motoru sıralaması, linkler gibi analizler sunmaktadır. Düzenli olarak toplanan backlink sonuçlarını mail olarak görmeyi sağlıyor ve rakip analizi yapıyor. 30 günlük deneme sürümünü kullanabilirsiniz. Aylık ve yıllık üyelikler ücretlendirilir.
Woorank ile web sitenizin analizini yapabilirsiniz. Sitenizi 40 farklı kritere göre inceleyen programla ücretsiz olarak rakip analizi ve site takibi de yaparsınız.
Backlink aracı olarak bilinen basit bir sitedir. Backlink istatistiklerini gösterir. Site puanı, alınan linkler, sosyal medya
paylaşımları gibi analizleri de sunar. Kısıtlı sonuçlar için herhangi bir ücret ödemek gerekmezken tam verimli kullanım için aylık bir bedel ödenir.
SeoQuake, toolbar eklentisidir. Google’da arama yaptığınızda diğer sitelerin değerlerini de görmeyi sağlayan Seoquake, pagerank, index, link, arşiv yaşı, sayfa kaynağı ve diğer SEO analiz sonuçlarını sunar.
7. http://www.webseoanalytics.com
Backlink sorgulama aracı olan Web SEO Analytics, günlük belirli kategorilerde ve içeriklerde arama sayısı sunar. 10 gün deneme imkanı veren sitede devam edeceğiniz zaman aylık ücret ödemeniz gerekiyor. Araçları ve grafikleri kolayca kullanılabiliyor.
Web sitesinin kaynak kodlarının standartlara uygun olup olmadığını test etmeye yarayan araçtır. Ücretsiz olarak kullanılabilir.
9. https://developers.google.com
Google Geliştirici Grupları Uygulama Altyapısından Google Chrome platformlarına, Google Maps API gibi ürün API’larına, YouTube API ve Google Calendar API’ya kadar her şeyi içeren Google'ın geliştirme teknolojisiyle ilgilenen geliştiriciler içindir. Geliştirme, analiz ve araştırma için kullanılabilir.
10. http://whois.domaintools.com
Whois, alan adı sorgulamayı sağlar. Domainin ait olduğu kişi veya kuruluş bilgilerini gösterir. Domainin kayıt ve süresinin bitiş tarihi, host edildiği firmanın name server bilgileri de yer alır.
11. http://www.linkdiagnosis.com
Firefox eklentisi olarak yüklenmesi gereken Link Diagnosis genelde ücretli yapılan analizlerin ücretsiz olarak yapılmasını sağlar. Link, site ve sayfa bilgilerini verir.
Ücretsiz olarak çalışan Seochat, sitenizdeki kırık linkleri, boş alt metinleri, metaları, indeksli sayfaları, yüklenme hızını, kelime yoğunluğunu ve diğer SEO kriterlerini analiz etmenizi sağlar.
SEMRush, anahtar kelimeleri sıralayan bir SEO programıdır. Her ay, SEMRush, en az 40 milyon çok aranan anahtar kelimeyi ve 20 milyon web siteyi analiz eder. Size bunun ile alakalı detaylı bir rapor sunar. Ücretsiz olarak sunulan deneme sürümünü kullanabilirsiniz.
14. http://www.seositecheckup.com
Web sitenizi ücretsiz olarak meta tag, anahtar kelime, hız, site haritası, metin oranı için kod, kırık link, CSS, backlink, resim etiketi ve daha pek çok aracı ile web sitenizi analiz etme fırsatı verir.
15. http://www.alexa.com/tools
Amazon’a ait bir site sayacı olan Alexa dünya üzerindeki siteleri numerik bir sıralamaya alır. Bu aracı kullanarak trafik değeri, anahtar kelime, hit kaynakları, ziyaretçiler ve diğer kriterler ile sitenizin analizini yapabilirsiniz.
Bunlar dışında Buyproxies, Buzzbundle, Scrapebox, Fiver, Hootsuite gibi araçlarla sitenizi, sosyal medya hesaplarınızı nasıl yönetmeniz gerektiğini öğrenebilir, stratejinizi veriler ışığında belirleyebilirsiniz.